• Deň narcisov

          • Dňa 18. 4. sa uskutočnila zbierka Deň narcisov. Vyzbieralo sa 398 €. Za všetky príspevky ďakujeme.

          • Marec mesiac knihy

          • Marec bol venovavaný knihe. Pozrite si fotky z aktivít. Pod fotkami sa nachádza jednorázové vydanie časopisu Vĺčik, kde nájdete aj básne, vytvorené šikovnými žiakmi.

          • Školský e-shop otvorený na 15 dní!

          • Milí žiaci, rodičia, zamestnaci školy a naši priatelia,

            počas uplynulých dní prebehlo hlasovanie o víťaznom motíve na športové oblečenie a doplnky s logom našej školy. Rada by som Vás týmto informovala o výsledkoch. Hlasovanie dopadlo nasledovne: 

            Motív 1 - 19 hlasov 

            Motív 2 - 29 hlasov 

            Motív 3 - 10 hlasov.   

            Je zrejmé, že zviťazil motív číslo 2.

            Ten použijeme na kolekciu oblečenia  v e-shope, ktorý je spustený na stránke

            https://www.kraloveskoly.cz/zssmsvlckovce/ do 2.5.2024.

             

          • 18. apríl - DEŇ NARCISOV

          • 18. 4. 2024 sa v dopoludňajších hodinách aj naša škola zapojí do zbierky  "DEŇ NARCISOV", ktorý realizuje tím Ligy proti rakovine. Ľubovoľným príspevkom môžu prispieť  naši žiaci, zamestnanci a občania Vlčkoviec do pokladničky u nás v škole. V mene onkologických pacientov vopred ďakujeme.

          • 12. apríl - Medzinárodný deň florbalu

          • Slovenský zväz florbalu vyzýva všetkých žiakov, žiačky, učiteľov, učiteľky, riaditeľov, riaditeľky škôl na Slovensku, aby si dňa 12.04., kedy si pripomíname Medzinárodný deň florbalu, priniesli do škôl florbalky a florbalové loptičky. Chceme, aby si deti vo svojej škole napríklad počas hodín telesnej výchovy, počas veľkej prestávky alebo po vyučovaní, alebo v telocvični, vonku na dvore s chuťou zabehali, zahrali si florbal, pretože šport a pohyb sú skvelé v akejkoľvek podobe.

            12.4. sa aj naša škola zapojila do výzvy a pripomenula si Medzinárodný deň florbalu a oslávila ho pohybom.


          • Prosba o poukázanie 2% - do 30. 4. 2024

          • "Neposlať do štátnej kasy všetky dane, ale o použití časti z nich rozhodnúť samostatne - to je každoročná možnosť, ktorú môžu využiť občania, podnikatelia i firmy.

            O poukázanie 2% zaplatenej dane Vás žiada aj RODIČOVSKÉ ZDRUŽENIE pri ZŠ s MŠ Vlčkovce. Pomôžete tak plniť poslanie združenia, ktoré finančne a materiálne podporuje deti a žiakov našej školy.

            Podiel zaplatenej dane môžete poukázať dvomi spôsobmi:

            1. Ak Vám zamestnávateľ vykonal ako zamestnancovi ročné zúčtovanie preddavkov na daň z príjmov zo závislej činnosti za rok 2023, podáte na daňový úrad vyhlásenie o poukázaní podielu zaplatenej dane do 30.4.2024. Nezabudnite k vyplnenému vyhláseniu priložiť aj potvrdenie o zaplatení dane z príjmov zo závislej činnosti, ktoré Vám vystaví zamestnávateľ a ktoré je povinnou súčasťou vyhlásenia.     Tlačivá nájdete aj na našej webovej stránke v Dokumentoch školy, sekcia Dane, prípadne na požiadanie pošleme vytlačené tlačivo vyhlásenia po žiakoch. Potrebné tlačivá môžete doručiť aj na školu do 28. 4. 2024 a Rodičovské združenie ich odnesie na daňový úrad za Vás.
            2. V prípade, že si podávate daňové priznanie k dani z príjmov za rok 2023, tlačivo vyhlásenia nevypĺňate, ale priamo v daňovom priznaní určujete organizáciu, ktorej chcete poukázať podiel zaplatenej dane do výšky 2 % (3%). Údaje potrebné na vyplnenie oddielu Vyhlásenie o poukázaní podielu zaplatenej dane v daňovom priznaní:  IČO:42162505         Názov: Rodičovské združenie pri ZŠ s MŠ Vlčkovce                                                                                                                                                                                      

            Fyzická osoba môže darovať 2 % (3 %) len jednému prijímateľovi, pričom podiel zaplatenej dane je najmenej 3 eurá.

            Veľmi pekne ďakujeme!

          • Deň pre bezpečnejší internet

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Deň pre bezpečnejší internet.

            Dňa 8. februára 2024 sme si pripomenuli deň pre bezpečnejší internet. So žiakmi prvého až štvrtého ročníka sme si v priebehu celého týždňa uskutočňovali aktivity. Žiaci si pozreli animované časti seriálu Animália, ktorý interaktívnym spôsobom naučí najmenších internetových používateľov o bezpečnosti na internete. Zahrali sme sa online hru Interland, vďaka ktorej získali žiaci informácie o digitálnej bezpečnosti. Tretiaci a štvrtáci sa navyše zabavili aj poučili pri aktivitách: "Opíš sa pomocou emodži" a "Ako naučiť babku používať facebook" .

          • Hlasujte o najlepší motív

          • Krásny deň všetkým,


            máme pre Vás skvelú novinu!
            Do školy prichádza nová školská kolekcia a ste to práve vy, kto rozhodne o jej podobe! Hlasujte do 10.4. o tom, ktorý z trojice motívov sa Vám páči najviac. Víťazný motív potom použijeme na vytvorenie celej kolekcie, kde nájdete nielen mikiny ale aj tričká, čapice, batohy a ďalšie kúsky v rôznych farbách :-)

             

            Hlasovať môžete tu: https://schoolsunited.cz/hlasovani/AYOBGPKH

          • LETNÝ TÁBOR

          • Vážení rodičia, milí žiaci! Pedagógovia ZŠ pre všetky deti školy pripravili na prvý prázdninový týždeň letný poznávací tábor. V ponuke máme jeden dvojdňový výlet s ubytovaním  a zabezpečenou stravou a dva jednodňové výlety vždy s teplým obedom. Bližšie info a cenu nájdete na plagáte. Deti obdržia predbežné príhlášky, ktoré prosím v prípade záujmu vyplňte a zašlite do školy do 14. 4. 2024. Tešíme sa na spoločné prázdninové zážitky. 

          • Finančná gramotnosť

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Finančná gramotnosť .

            Global Money week - Medzinárodný týždeň peňazí Naša škola sa v týždni od 18.marca do 22.marca 2024 zapojila do kampane Global Money Week. Žiaci realizovali rôzne aktivity na podporu finančnej gramotnosti. 1.ročnik Oboznamovanie sa s peniazmi, ich hodnotou, hra na obchod. 2.ročník Žiaci navštívili miestny obchod s potravinami a sledovali ceny rôznych výrobkov. 3.ročník Hra na reštauráciu-čítanie z jedálneho lístka, objednanie si jedla, sčítanie objednávky na účtenke 4.ročnik Štvrtáci si vyskúšali fiktívny nákup v e-shope.

          • Hollého pamätník obvodné kolo

          • Šikovný recitátor Arnold Horváth, žiak 2.ročníka, reprezentoval našu školu v obvodnom kole súťažnej prehliadky umeleckého prednesu poézie a prózy Hollého pamätník. Súťaž sa uskutočnila dňa 19. 3. 2024 v krásnych priestoroch Západoslovenského múzea v Trnave.

          • Veľkonočné prázdniny 28.3. - 2.4. 2024

          • Vážení rodičia,

            z dôvodu nízkeho záujmu o prevádzku MŠ počas veľkonočných prázdnin,

            t.j. 28.3. (štvrtok) a 2.4. 2024 (utorok), bude prevádzka všetkých tried MŠ prerušená. Opätovné nastúpenie detí podľa klasického režimu bude v stredu 3.4. 2024.

            Žiaci ZŠ nastupujú do školy taktiež v stredu 3.4. 2024.