• Prevádzka ZŠ s MŠ počas jarných prázdnin

          • Vážení rodičia,

            v termíne od 4. 3. do 8. 3. 2024 sa uskutočnia jarné prázdniny pre Trnavský kraj. 

            Prevádzka školy a školských zariadení bude nasledovná:

            ZŠ a ŠKD  -  zatvorené  (nástup žiakov 1. - 4. ročníka po prázdninách bude  v pondelok 11. 3. 2024)

            MŠ spolu so ŠJ v prevádzke:  otvárame jednu triedu v bežnom režime od 6,30 do 16,30. Prihlásené deti budú na hlavnej budove ZŠ v triede malákov (lienok).

             

            Prajeme všetkým príjemné prežitie jarných prázdnin!

          • Karneval

          • 13.2. 2024 sme sa všetci rozlúčili s fašiangovým obdobím veľkolepou zábavou na detskom karnevale, z ktorého pridávame krásne fotky. Touto cestou chceme poďakovať za pomoc pri zorganizovaní tejto akcie Obecnému úradu vo Vlčkovciach,  Rodičovskému združeniu pri ZŠ s MŠ Vlčkovce a všetkým  sponozorom, ktorí nás či už  materiálne alebo finančne podrili a my sme tak mohli zabezpečiť ceny pre všetky deti v maskách. Menovite ďakujeme p. Vladimírovi Kollárovi, p. Miroslavovi Falathovi, p. Radovanovi Kašovi, p. Mariánovi Zaťkovi a p. Miroslave Zaťkovej, p. Zuzane Besedovej, p. Darine Beňovej, p. Barbore Bartošovej a p. Dominike Jakubcovej.

          • Modernizácia počítačovej učebne

          • Informačno-komunikačná technológia ide závratnou rýchlosťou dopredu a preto aj naša počítačová učebňa na ZŠ potrebovala zmodernizovať počítačovú techniku, ktorú využívajú naši žiaci na hodinách informatiky už od prvého ročníka. Sme veľmi radi, že sa nám podarilo z našich finančných prostriedkov zakúpiť 16 ks  nových žiackych počítačov aj s inštaláciou kvalitných výučbových programov spolu s licenciami na Office 365 A3.

            Najhorúcejšou novinkou je využitie dotácie z Ministerstva školstva na Podporu digitálnej transformácie vzdelávania zakúpením Animačného  svetu III., ktorý budú využívať hlavne naši starší žiaci. Ide o   kompletnú súpravu pre tvorbu stop motion animácii. Sada obsahuje všetko, čo potrebujeme na vytváranie a zdieľanie vlastných úžasných animovaných filmov. Animačný svet zahŕňa USB kameru HUE HD PRO s mikrofónom, knihu animácie, ktorá je navrhnutá pre učiteľov a začínajúcich animátorov, mini scénu s pozadím, lampy pre nesvietenie scény a softvér s časozbernými funkciami, zvukovými efektmi a kulisami. 

            https://youtu.be/msoGoNhDv4A

          • Zníženie školného v MŠ za január 2024

          • Vážení rodičia,

            z dôvodu prerušenia prevádzky v materskej škole v dňoch 24.1.-26.1.2024 znižujeme predpis školného v MŠ za január podľa platného VZN č. 1/2020 o 3,41€, resp. o 4,77€ pre deti bez trvalého pobytu v obci Vlčkovce.

          • Polročné hodnotenie práce našich žiakov

          • 31. január nám jasne oznámil, že prvý polrok školského roka 2023/2024 je za nami. Hoci polovica našich žiakov a dokonca aj pani učiteliek stále leží v posteli s teplotami a kašľom, zvyšní žiaci si vypočuli hodnotenie svojej práce z úst pani učiteliek. Výpisy polročných známok dostali rodičia a žiaci elektronicky.  Avšak krásne ocenenia, pochvalné listy, diplomy a  odmeny za usilovnosť a úspechy v súťažiach sme všetkým odovzdali osobne, hlavne prváčikom, ktorí prvých päť mesiacov zvládli bravúrne! Chorým deťom gratulujeme taktiež, želáme im skoré uzdravenie a tešíme sa na ich návrat do školy.