• Bubnovačka

          • ZŠ s MŠ Vlčkovce sa aj tento rok zapája do aktivity Bubnovačka - podujatie, ktoré má symbolicky upozorniť na dôležitosť ochrany detí pred násilím a podporiť v spoločnosti tému včasnej prevencie.
            Deti si môžu priniesť: bubon, plastovú flašu, paličky, a pod.

          • Október mesiac úcty k starším

          • V mesiaci október prebiehali v ŠKD aktivity spojené s úctou k starším. Rozprávali sme sa o starých rodičoch, učili sa básne a tvorili drobné pozdravy pre starších obyvateľov našej obce Vlčkovce.

            Folklórny krúžok pod vedením pedagogickej asistentky Mirky Zaťkovej si pripravil na ich počesť vystúpenie.

          • Vynovené priestory na cvičenie počas chladných mesiacov

          • Hoci naša škola nedisponuje telocvičňou,  priestranná chodba na poschodí poskytuje možnosť cvičenia v zimných mesiacoch aj v interiéri. A keďže sa počet žiakov v triedach  zvýšil, doterajšia plocha s kobercom na cvičenie  deťom už nepostačovala, preto sme koberec dokúpili na celú chodbu. Opäť sa touto formou chceme poďakovať všetkým, ktorí sa akoukoľvek formou pričinili o pomoc pri tejto realizácii. V mene detí veľmi pekne ďakujeme!

          • Príspevok do fondu Rodičovského združenia

          • Milí rodičia,

            aj v tomto roku bude škola a učitelia Vaše deti zapájať do rôznych podujatí, organizovať exkurzie a zabezpečovať ďalšie pomôcky pre ich rozvoj alebo ich odmení formou milého darčeka. Tieto a mnohé iné veci sú hradené z fondu Rodičovského združenia pri ZŠ a MŠ Vlčkovce. Do fondu prichádzajú príspevky 2% z daní a hlavne príspevky rodičov stanovených podľa počtu detí, ktoré našu školu navštevujú. Príspevky sú tento rok stanovené nasledovne:

             

            1. dieťa = 20 €
            2. dieťa = 20 €
            3. Dieťa = 0 €

             

            Uvedené príspevky boli schválené na stretnutí rady rodičov. 

            Úhradu za vaše deti môžete realizovať na účet Rodičovského združenia číslo

             

            SK46 7500 0000 0040 3028 8496

             

            Prosíme o úhradu do konca novembra 2023, kedy bude uzávierka, takže Vás žiadame o toleranciu, pretože platba sa aj po úhrade bude až do tohto dátumu zobrazovat v Edupage ako neuhradená. 

             

            Za všetky príspevky vopred ďakujeme,  o ich použití rozhoduje rada rodičov, preto vítame aj vaše podnety na financovanie v prospech našich detí.

          • Prekládka interaktívnych tabúľ

          • Tešíme sa spolu s deťmi, že za pomoci ochotných priateľov našej školy,  počas bežnej prevádzky, sa nám podarilo preložiť interaktívne tabule na čelné steny tried, kde už môžeme plnohodnotne využívať interaktivitu na hodinách v kombinácii s bežnou tabuľou a výučbou.  Veľmi pekne ďakujeme!

          • Krúžková činnosť v školskom roku 2023/2024

          • Vážení rodičia, milí žiaci,

            na základe predbežného zisťovania záujmu o záujmové útvary na našej škole v školskom roku 2023/2024 otvárame  pre Vás  od októbra 2023 tieto krúžky:

             

            PONDELOK

            Z každého rožku trošku – určený pre 1. ročník ZŠ v čase od 12:15 do 13:00, ved. útvaru Mgr. Lucia Žemlová

             

            Anglický jazyk BrainyJam (externý krúžok)– začiatok  od 13:00 (podľa rozpisu), zodp. PaedDr. Rapavá

            Prihlasovanie na anglický jazyk cez webovú stránku https://jazykovaskolatrnava.sk/prihlaska/

             

            Folklórny krúžok – určený pre 1. – 4. ročník ZŠ v čase od 13:00 do 13:45, ved. útvaru Miroslava Zaťková

             

            UTOROK  a ŠTVRTOK (každý nepárny týždeň)

            Veselá veda  (externý krúžok) - 1. skupina od 13:00 – 13:45, 2. skupina od 14:00 – 14:45, ved. útvaru Ing. Katarína Maslíková

            Prihlasovanie na Veselú vedu cez webovú stránku www.veselaveda.sk .

             

            PIATOK

            Pohybové hry – krúžok určený pre 2. – 4. ročník ZŠ, ved. útvaru Mgr. Ingrid Hrabáriková
            1. skupina 13:00 – 13:45, 2. skupina – 14:00 – 14:45.

             

            NEPRAVIDELNÉ KONANIE

            Turistický krúžok – určený pre 3. ročník ZŠ – termín vždy podľa ponuky, ved. útvaru Mgr. Mariana Ďuricová, Mgr. Martina Vašáková

             

            Pozn.:

            Záväznú prihlášku deti dostanú v škole 18.9. 2023, ktorú prosíme vyplňte a obratom zašlite do školy.

            Z dôvodu nízkeho záujmu o anglický jazyk  English Guardian (8€) krúžok neotvárame, môžete deti prihliť ešte na anglický jazyk BrainyJam (4€).

          • Ako sa prihlásiť do EduPage ako rodič?

          • Vážení rodičia, v priloženom linku nájdete presný postup ako sa prihlásiť do EduPage ako rodič, aby ste mohli zadávať ospravedlnenky a podpisovať známky, hlasovať v anketách a pod. V prípade potreby prosím kontaktujte triedneho učiteľa, ktorý Vám ochotne pomôže. 

            https://help.edupage.org/?lang_id=2&id=e1121

             

          • Úrazové poistenie žiakov na školský rok 2023/2024

          • Vážení rodičia, z Vášho fondu Rodičovskej rady sme uzatvorili poistnú zmluvu na skupinové úrazové poistenie v poisťovni Union pre všetkych žiakov - ZŠ a MŠ na školský rok 2023/2024, platné od 8. 9. 2023 do 8. 9. 2024. Ďakujeme!

          • Oznam vedúcej ŠJ

          • Milí rodičia, 

            zostatok zo štátnej dotácie na stravu bude použitý na čiastočnú úhradu režijných nákladov s cieľom skvalitnenia kultúry stravovania v školskej jedálni.

            V zmysle § 4 ods. 6 zákona o dotáciách sa dotácia na stravu poskytuje paušálne vo vyššie uvedených sumách, a to aj v prípade ak zariadenie školského stravovania pripraví stravu v nižšej sume. Dotácia na stravu je určená prioritne na zabezpečenie obeda a ak zariadenie školského stravovania pripraví stravu v nižšej sume ako je výška dotácie, uvedený rozdiel by mal byť prioritne použitý na skvalitnenie jedla, rozšírenie jedla o doplnkové jedlo (napr. ovocie k obedu, desiata), následne môže byť tento rozdiel použitý na úhradu režijných nákladov s cieľom skvalitnenia kultúry stravovania v zariadení školského stravovania.

            https://www.upsvr.gov.sk/socialne-veci-a-rodina/socialne-veci/pomoc-v-hmotnej-nudzi-a-statne-socialne-davky/dotacie-pre-deti-na-stravu-a-skolske-potreby.html?page_id=964373

            Príspevok na režijné náklady na prevádzku školskej jedálne sa uhrádza paušálnou sumou vo výške 6,00 € / mesiac, štvrťročne do 15. dňa príslušného kalendárneho štvrťrokunna účet ZŠ s MŠ Vlčkovce.

             

          • Novinky v Edupage na našej škole

          • Vážení rodičia, radi by sme Vás informovali, že naša škola od septembra 2023 bude využívať viaceré moduly aplikácie Edupage pre našu vzájomnú komunikáciu. Neponúkame Vám ju ako náhradu za osobný kontakt, naše dvere školy sú pre Vás kedykoľvek otvorené. Je to skôr doplnok, ktorý pri rozumnom používaní môže byť veľmi rýchlym a efektívnym pomocníkom.

            1. Dochádzka žiakov a ospravedlnenky

            Novinkou od septembra bude elektronická dochádzka žiakov ZŠ. Žiak sa pri vchode do budovy "pípne" čipom, ktorý dostane v prvých dňoch školského roka 2023/2024 a vy ako rodič automaticky dostane notifikáciu na svoj mobilný telefón. Rovnako pri odchode zo školy. Budete vedieť, či Vaše dieťa prišlo bezpečne do školy. Zároveň triedna učiteľka bude mať automaticky zapísaného žiaka na vyučovacej hodine.

            V prípade, že žiak nepríde do školy, prosíme Vás o využívanie možnosti zadávania  elektronických ospravedlneniek, ktoré znižujú Vaše i naše pracovné zaťaženie.  Ak by ste zabudli vystaviť elektronickú ospravedlnenku, EduPage Vás  automaticky každý druhý deň upozorní.

            2. Elektronická žiacka knižka – známky, pochvaly, poznámky a slovné hodnotenia budú zapisované elektronicky, prosíme o podpisovanie. Prváčikom ponecháme ešte papierovú žiacku knižku ako motiváciu „pre zbieranie jednotiek“.

            3. Domáce úlohy pre chýbajúcich žiakov – v prípade, že rodič dieťa ospravedlnil z vyučovania, radi pošleme učivo na dobratie.

             

            Milí rodičia, triedne pani učiteľky Vám ochotne kedykoľvek poradia a pomôžu s prípadným nastavením aplikácie. Bližšie informácie Vám poskytnú na prvom rodičovskom združení.