• Blíži sa koniec eshopu

          • Pripomíname Vám možnosť objednať si veci (tričká, šiltovky, peračníky, ...)  s logom školy na eshope:

            https://www.kraloveskoly.cz/zssmsvlckovce/

            Objednávať je možné do štvrtku 2. 5. 2024. Po tomto dátume sa eshop uzavrie a objednané veci pôjdu do výroby.

             

          • Cvičný požiarny poplach

          • V piatok 26. 4. 2024 bol v našej škole uskutočnený cvičný požiarny poplach za účelom posilniť povedomie o dôležitosti požiarnej ochrany a ochrany života a zdravia. Toto cvičenie realizoval  Dobrovoľný hasičský zbor Vlčkovce pod vedením p. veliteľa  Dominika Hulíka so svojim tímom v súčinnosti so záchrannou zdravotnou službou.

            Po vyhlásení požiarneho poplachu riaditeľka školy nariadila okamžitú evakuáciu všetkých budov školy a žiaci ZŠ  a deti MŠ  sa s pedagógmi a zamestnancami sústredili na voľné priestranstvo na ihrisku školy. Hasiči a zdravotníci po telefonickom oznámení boli okamžite na mieste „požiaru“ a  ukážkovo začali plniť svoje úlohy.  Z „horiacej„ budovy zachránili 2 deti a 2 dospelých a vo výbornom čase sa im podaril „uhasiť oheň“.

            Cvičenie preverilo organizačnú pripravenosť všetkých zainteresovaných zložiek, ich schopnosti a zručnosti. Všetci sme sa zamysleli nad tým, ako by to bolo naozaj v takejto mimoriadnej situácii. Na záver hasiči a záchranári predviedli deťom svoje vozidlá, vysvetlili im funkcie jednotlivých častí.  

            Celú akciu hasiči zakončilli pozvaním detí od 3. rokov do ich radov formou navštevovania hasičského krúžku, ktorý pripravujú. Všetky deti motivovali výtvarnou súťažou s hasičskou a záchranárskou tematikou, ktorú vyhodnotia 4. mája na Deň sv. Floriána.

          • Deň narcisov

          • Dňa 18. 4. sa uskutočnila zbierka Deň narcisov. Vyzbieralo sa 398 €. Za všetky príspevky ďakujeme.

          • Marec mesiac knihy

          • Marec bol venovavaný knihe. Pozrite si fotky z aktivít. Pod fotkami sa nachádza jednorázové vydanie časopisu Vĺčik, kde nájdete aj básne, vytvorené šikovnými žiakmi.

          • 18. apríl - DEŇ NARCISOV

          • 18. 4. 2024 sa v dopoludňajších hodinách aj naša škola zapojí do zbierky  "DEŇ NARCISOV", ktorý realizuje tím Ligy proti rakovine. Ľubovoľným príspevkom môžu prispieť  naši žiaci, zamestnanci a občania Vlčkoviec do pokladničky u nás v škole. V mene onkologických pacientov vopred ďakujeme.

          • Školský e-shop otvorený na 15 dní!

          • Milí žiaci, rodičia, zamestnaci školy a naši priatelia,

            počas uplynulých dní prebehlo hlasovanie o víťaznom motíve na športové oblečenie a doplnky s logom našej školy. Rada by som Vás týmto informovala o výsledkoch. Hlasovanie dopadlo nasledovne: 

            Motív 1 - 19 hlasov 

            Motív 2 - 29 hlasov 

            Motív 3 - 10 hlasov.   

            Je zrejmé, že zviťazil motív číslo 2.

            Ten použijeme na kolekciu oblečenia  v e-shope, ktorý je spustený na stránke

            https://www.kraloveskoly.cz/zssmsvlckovce/ do 2.5.2024.

             

          • 12. apríl - Medzinárodný deň florbalu

          • Slovenský zväz florbalu vyzýva všetkých žiakov, žiačky, učiteľov, učiteľky, riaditeľov, riaditeľky škôl na Slovensku, aby si dňa 12.04., kedy si pripomíname Medzinárodný deň florbalu, priniesli do škôl florbalky a florbalové loptičky. Chceme, aby si deti vo svojej škole napríklad počas hodín telesnej výchovy, počas veľkej prestávky alebo po vyučovaní, alebo v telocvični, vonku na dvore s chuťou zabehali, zahrali si florbal, pretože šport a pohyb sú skvelé v akejkoľvek podobe.

            12.4. sa aj naša škola zapojila do výzvy a pripomenula si Medzinárodný deň florbalu a oslávila ho pohybom.


          • Prosba o poukázanie 2% - do 30. 4. 2024

          • "Neposlať do štátnej kasy všetky dane, ale o použití časti z nich rozhodnúť samostatne - to je každoročná možnosť, ktorú môžu využiť občania, podnikatelia i firmy.

            O poukázanie 2% zaplatenej dane Vás žiada aj RODIČOVSKÉ ZDRUŽENIE pri ZŠ s MŠ Vlčkovce. Pomôžete tak plniť poslanie združenia, ktoré finančne a materiálne podporuje deti a žiakov našej školy.

            Podiel zaplatenej dane môžete poukázať dvomi spôsobmi:

            1. Ak Vám zamestnávateľ vykonal ako zamestnancovi ročné zúčtovanie preddavkov na daň z príjmov zo závislej činnosti za rok 2023, podáte na daňový úrad vyhlásenie o poukázaní podielu zaplatenej dane do 30.4.2024. Nezabudnite k vyplnenému vyhláseniu priložiť aj potvrdenie o zaplatení dane z príjmov zo závislej činnosti, ktoré Vám vystaví zamestnávateľ a ktoré je povinnou súčasťou vyhlásenia.     Tlačivá nájdete aj na našej webovej stránke v Dokumentoch školy, sekcia Dane, prípadne na požiadanie pošleme vytlačené tlačivo vyhlásenia po žiakoch. Potrebné tlačivá môžete doručiť aj na školu do 28. 4. 2024 a Rodičovské združenie ich odnesie na daňový úrad za Vás.
            2. V prípade, že si podávate daňové priznanie k dani z príjmov za rok 2023, tlačivo vyhlásenia nevypĺňate, ale priamo v daňovom priznaní určujete organizáciu, ktorej chcete poukázať podiel zaplatenej dane do výšky 2 % (3%). Údaje potrebné na vyplnenie oddielu Vyhlásenie o poukázaní podielu zaplatenej dane v daňovom priznaní:  IČO:42162505         Názov: Rodičovské združenie pri ZŠ s MŠ Vlčkovce                                                                                                                                                                                      

            Fyzická osoba môže darovať 2 % (3 %) len jednému prijímateľovi, pričom podiel zaplatenej dane je najmenej 3 eurá.

            Veľmi pekne ďakujeme!

          • Deň pre bezpečnejší internet

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Deň pre bezpečnejší internet.

            Dňa 8. februára 2024 sme si pripomenuli deň pre bezpečnejší internet. So žiakmi prvého až štvrtého ročníka sme si v priebehu celého týždňa uskutočňovali aktivity. Žiaci si pozreli animované časti seriálu Animália, ktorý interaktívnym spôsobom naučí najmenších internetových používateľov o bezpečnosti na internete. Zahrali sme sa online hru Interland, vďaka ktorej získali žiaci informácie o digitálnej bezpečnosti. Tretiaci a štvrtáci sa navyše zabavili aj poučili pri aktivitách: "Opíš sa pomocou emodži" a "Ako naučiť babku používať facebook" .

          • Hlasujte o najlepší motív

          • Krásny deň všetkým,


            máme pre Vás skvelú novinu!
            Do školy prichádza nová školská kolekcia a ste to práve vy, kto rozhodne o jej podobe! Hlasujte do 10.4. o tom, ktorý z trojice motívov sa Vám páči najviac. Víťazný motív potom použijeme na vytvorenie celej kolekcie, kde nájdete nielen mikiny ale aj tričká, čapice, batohy a ďalšie kúsky v rôznych farbách :-)

             

            Hlasovať môžete tu: https://schoolsunited.cz/hlasovani/AYOBGPKH

          • LETNÝ TÁBOR

          • Vážení rodičia, milí žiaci! Pedagógovia ZŠ pre všetky deti školy pripravili na prvý prázdninový týždeň letný poznávací tábor. V ponuke máme jeden dvojdňový výlet s ubytovaním  a zabezpečenou stravou a dva jednodňové výlety vždy s teplým obedom. Bližšie info a cenu nájdete na plagáte. Deti obdržia predbežné príhlášky, ktoré prosím v prípade záujmu vyplňte a zašlite do školy do 14. 4. 2024. Tešíme sa na spoločné prázdninové zážitky.