• Finančná gramotnosť

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Finančná gramotnosť .

            Global Money week - Medzinárodný týždeň peňazí Naša škola sa v týždni od 18.marca do 22.marca 2024 zapojila do kampane Global Money Week. Žiaci realizovali rôzne aktivity na podporu finančnej gramotnosti. 1.ročnik Oboznamovanie sa s peniazmi, ich hodnotou, hra na obchod. 2.ročník Žiaci navštívili miestny obchod s potravinami a sledovali ceny rôznych výrobkov. 3.ročník Hra na reštauráciu-čítanie z jedálneho lístka, objednanie si jedla, sčítanie objednávky na účtenke 4.ročnik Štvrtáci si vyskúšali fiktívny nákup v e-shope.

          • Hollého pamätník obvodné kolo

          • Šikovný recitátor Arnold Horváth, žiak 2.ročníka, reprezentoval našu školu v obvodnom kole súťažnej prehliadky umeleckého prednesu poézie a prózy Hollého pamätník. Súťaž sa uskutočnila dňa 19. 3. 2024 v krásnych priestoroch Západoslovenského múzea v Trnave.

          • Veľkonočné prázdniny 28.3. - 2.4. 2024

          • Vážení rodičia,

            z dôvodu nízkeho záujmu o prevádzku MŠ počas veľkonočných prázdnin,

            t.j. 28.3. (štvrtok) a 2.4. 2024 (utorok), bude prevádzka všetkých tried MŠ prerušená. Opätovné nastúpenie detí podľa klasického režimu bude v stredu 3.4. 2024.

            Žiaci ZŠ nastupujú do školy taktiež v stredu 3.4. 2024.

             

          • Prevádzka ZŠ s MŠ počas jarných prázdnin

          • Vážení rodičia,

            v termíne od 4. 3. do 8. 3. 2024 sa uskutočnia jarné prázdniny pre Trnavský kraj. 

            Prevádzka školy a školských zariadení bude nasledovná:

            ZŠ a ŠKD  -  zatvorené  (nástup žiakov 1. - 4. ročníka po prázdninách bude  v pondelok 11. 3. 2024)

            MŠ spolu so ŠJ v prevádzke:  otvárame jednu triedu v bežnom režime od 6,30 do 16,30. Prihlásené deti budú na hlavnej budove ZŠ v triede malákov (lienok).

             

            Prajeme všetkým príjemné prežitie jarných prázdnin!

          • Karneval

          • 13.2. 2024 sme sa všetci rozlúčili s fašiangovým obdobím veľkolepou zábavou na detskom karnevale, z ktorého pridávame krásne fotky. Touto cestou chceme poďakovať za pomoc pri zorganizovaní tejto akcie Obecnému úradu vo Vlčkovciach,  Rodičovskému združeniu pri ZŠ s MŠ Vlčkovce a všetkým  sponozorom, ktorí nás či už  materiálne alebo finančne podrili a my sme tak mohli zabezpečiť ceny pre všetky deti v maskách. Menovite ďakujeme p. Vladimírovi Kollárovi, p. Miroslavovi Falathovi, p. Radovanovi Kašovi, p. Mariánovi Zaťkovi a p. Miroslave Zaťkovej, p. Zuzane Besedovej, p. Darine Beňovej, p. Barbore Bartošovej a p. Dominike Jakubcovej.

          • Modernizácia počítačovej učebne

          • Informačno-komunikačná technológia ide závratnou rýchlosťou dopredu a preto aj naša počítačová učebňa na ZŠ potrebovala zmodernizovať počítačovú techniku, ktorú využívajú naši žiaci na hodinách informatiky už od prvého ročníka. Sme veľmi radi, že sa nám podarilo z našich finančných prostriedkov zakúpiť 16 ks  nových žiackych počítačov aj s inštaláciou kvalitných výučbových programov spolu s licenciami na Office 365 A3.

            Najhorúcejšou novinkou je využitie dotácie z Ministerstva školstva na Podporu digitálnej transformácie vzdelávania zakúpením Animačného  svetu III., ktorý budú využívať hlavne naši starší žiaci. Ide o   kompletnú súpravu pre tvorbu stop motion animácii. Sada obsahuje všetko, čo potrebujeme na vytváranie a zdieľanie vlastných úžasných animovaných filmov. Animačný svet zahŕňa USB kameru HUE HD PRO s mikrofónom, knihu animácie, ktorá je navrhnutá pre učiteľov a začínajúcich animátorov, mini scénu s pozadím, lampy pre nesvietenie scény a softvér s časozbernými funkciami, zvukovými efektmi a kulisami. 

            https://youtu.be/msoGoNhDv4A

          • Zníženie školného v MŠ za január 2024

          • Vážení rodičia,

            z dôvodu prerušenia prevádzky v materskej škole v dňoch 24.1.-26.1.2024 znižujeme predpis školného v MŠ za január podľa platného VZN č. 1/2020 o 3,41€, resp. o 4,77€ pre deti bez trvalého pobytu v obci Vlčkovce.

          • Polročné hodnotenie práce našich žiakov

          • 31. január nám jasne oznámil, že prvý polrok školského roka 2023/2024 je za nami. Hoci polovica našich žiakov a dokonca aj pani učiteliek stále leží v posteli s teplotami a kašľom, zvyšní žiaci si vypočuli hodnotenie svojej práce z úst pani učiteliek. Výpisy polročných známok dostali rodičia a žiaci elektronicky.  Avšak krásne ocenenia, pochvalné listy, diplomy a  odmeny za usilovnosť a úspechy v súťažiach sme všetkým odovzdali osobne, hlavne prváčikom, ktorí prvých päť mesiacov zvládli bravúrne! Chorým deťom gratulujeme taktiež, želáme im skoré uzdravenie a tešíme sa na ich návrat do školy. 

          • Netradičné hodnotenie tretiackych projektov

          • Pani učiteľka Mariana Ďuricová so žiakmi 3. ročníka prišli poprosiť p. vedúcu školskej jedálne Veroniku Polakovičovú o zhodnotenie  projektov o zdravej výžive a  s návrhmi jedálnych lístkov. P. vedúca si rada projekty podrobne popozerala, naozaj spĺňali požiadavky zdravej výživy. Bola veľmi milo prekvapená, aké majú žiaci chuťové poháriky. Po komunikácii s vyučujúcou p. učiteľkou všetky projekty budú ohodnotené známkou 1.

          • Prosba o poukázanie 2% zaplatenej dane

          • "Neposlať do štátnej kasy všetky dane, ale o použití časti z nich rozhodnúť samostatne - to je každoročná možnosť, ktorú môžu využiť občania, podnikatelia i firmy.

            O poukázanie 2% zaplatenej dane Vás žiada aj RODIČOVSKÉ ZDRUŽENIE pri ZŠ s MŠ Vlčkovce. Pomôžete tak plniť poslanie združenia, ktoré finančne a materiálne podporuje deti a žiakov našej školy.

            Podiel zaplatenej dane môžete poukázať dvomi spôsobmi:

            1. Ak Vám zamestnávateľ vykonal ako zamestnancovi ročné zúčtovanie preddavkov na daň z príjmov zo závislej činnosti za rok 2023, podáte na daňový úrad vyhlásenie o poukázaní podielu zaplatenej dane do 30.4.2024. Nezabudnite k vyplnenému vyhláseniu priložiť aj potvrdenie o zaplatení dane z príjmov zo závislej činnosti, ktoré Vám vystaví zamestnávateľ a ktoré je povinnou súčasťou vyhlásenia.     Tlačivá nájdete aj na našej webovej stránke v Dokumentoch školy, sekcia Dane, prípadne na požiadanie pošleme vytlačené tlačivo vyhlásenia po žiakoch. Potrebné tlačivá môžete doručiť aj na školu do 28. 3. 2024 a Rodičovské združenie ich odnesie na daňový úrad za Vás.
            2. V prípade, že si podávate daňové priznanie k dani z príjmov za rok 2023, tlačivo vyhlásenia nevypĺňate, ale priamo v daňovom priznaní určujete organizáciu, ktorej chcete poukázať podiel zaplatenej dane do výšky 2 % (3%). Údaje potrebné na vyplnenie oddielu Vyhlásenie o poukázaní podielu zaplatenej dane v daňovom priznaní:  IČO:42162505         Názov: Rodičovské združenie pri ZŠ s MŠ Vlčkovce                                                                                                                                                                                      

            Fyzická osoba môže darovať 2 % (3 %) len jednému prijímateľovi, pričom podiel zaplatenej dane je najmenej 3 eurá.

            Veľmi pekne ďakujeme!

          • Prerušenie prevádzky MŠ

          • Riaditeľstvo  ZŠ s MŠ oznamuje, že z dôvodu vysokej chorobnosti detí MŠ a na základe odporúčania RÚVZ Trnava a rozhodnutia zriaďovateľa školy Obec Vlčkovce, bude prevádzka MŠ od stredy 24. 1. 2024 do  piatku 26. 1. 2024  prerušená.

            Opätovný nástup do MŠ bude v pondelok 29. 1. 2024.

            Výchovno- vzdelávacia činnosť ZŠ a ŠKD je v prevádzke bez obmedzenia.

          • Náš tohtoročný školský projekt – Outdoorová učebňa

          • Vážení rodičia a priatelia školy,

            radi by sme Vás informovali, že už počas jesenných a zimných mesiacov sme začali rozmýšľať nad tým, ako by sme skvalitnili výchovno-vzdelávací proces našim deťom a žiakom formou zážitkového učenia. Zhodli sme sa, že všetci, hlavne deti, pociťujú absenciu pokojného, príjemného, zeleného a hlavne živého kútika na našom školskom dvore, ktorý by bol využívaný na edukatívne outdoorové (vonkajšie) vyučovanie, pretože všetkých nás to počas krásnych slnečných dní ťahá von. Spoločne sme hľadali priestor, kde by sme náš plán uskutočnili.

            Po zvážení všetkých možností sme sa  v spolupráci s realizátorom záhrad p. Radovan Mikom rozhodli, že  ľavú stranu školského pozemku, ktorá bola doteraz  nevyužitá, premeníme na živú učebňu. Naše školské programy sú orientované na prírodovedné vzdelávanie, preto hlavným cieľom tohto projektu bude podpora aktívneho učenia vonku, zveľadenie nevyužitého priestoru a zlepšenie životného prostredia. Chceme našim žiakom ponúknuť pridanú hodnotu – názornosť, zážitok, aktívne zapojenie projektové vyučovanie, bádateľské aktivity a mnohé iné.

            Témy z učebných osnov prírodovedných predmetov chceme čo najviac zakomponovať do projektu. Či už pôjde o bylinkovú záhradu, lúčne a tradičné kvety, mokrade  a drobné dreviny. Celou záhradou bude prechádzať náučný chodník. Toto všetko chceme doplniť edukatívnymi popismi, vonkajšou "interaktívnou" tabuľou na starom plote, detskými drevenými dekoráciami živočíchov, húb, vodným prvkom či pocitovým hmatovým chodníkom z rôznych materiálov.

            Celý školský dvor plánujeme dovybaviť záhradným sedením so stolmi a slnečníkmi pre oddych, relax aj vzdelávanie  nielen počas vyučovania, ale aj počas trávenia pobytu detí v popoludňajších hodinách.

            Pre ilustráciu našich zámerov pridávame na úvod predbežný plánik a pár fotiek z príprav.  Veríme, že naše plány sa nám v jarných mesiacoch podaria postupne plniť.  V prípade, že nám viete byť nápomocní  pri tomto projekte, radi Vás v našej komunite privítame.

            O ďalšom postupe Vás postupne budeme priebežne informovať.

          • Vrabček 12/23

          • Práca nášho šikovného žiaka Mareka Šulca (2.roč.) bola  uverejnená v časopise Vrabček 12/2023.

            Téma výtvarnej súťaže: Bodkované obrázky